Val av garagetyp

Annons:

Innan du sätter igång med att bygga ditt garage behöver du fundera igenom ett antal saker som ligger till grund för vilken typ av garage du behöver bygga.

T.ex. kan det löna sig att ta ställning till om huruvida garaget ska vara varmt, kallt eller en carport. Dessa är de tre huvudtyperna av garage och dom har olika för- och nackdelar vardera.

Det är enklast och bekvämast att köra in och ur en carport eftersom det inte finns någon port att öppna och stänga. Dessutom brukar inte carporten fyllas med saker som ligger i vägen, eftersom det inte går att låsa in sakerna. Besväret med att öppna och stänga garageporten kan man dock komma undan genom att installera en fjärrstyrd öppning.

Om man har en bil som brukas dagligen så skyddar ett luftat och kallt garage bäst mot rost på bilen. Det varma garaget tar visserligen bort ytfukten på ett bra sätt men eftersom det varma garaget är isolerat kan bilen lätt drabbas av kondens på vissa ställen. Denna kondens kan bidra till att bilen börjar rosta på dolda ställen.

Kalla bilmotorer avger avsevärt mycket mer avgaser än varma så tiden det tar att lämna garaget kan vara värt att ta med i beräkningen. En carport går snabbast att köra in och ur.

Det rekommenderas att kombinera garaget med ett förrådsutrymme, mycket för att undvika att hela garaget belamras med trädgårds verktyg. En carport brukar behöva ett extra stort förråd eftersom man inte kan förvara några saker av värde längs väggarna, vilken man kan i ett garage vilket går att låsa.

Annons:

Nyheter, artiklar och guider för dig som ska bygga garage